Hvorfor skal medarbejderne trænes i at sætte egne mål?

I OKR (Objective Key Results)skal medarbejder selv kunne sætte målene. Mål er stadig en ledelses opgave, men i OKR er det en selv-ledelse. Ansvaret for at udvælge de rette mål, skal være medarbejderens, men det er en udviklingsproces, som medarbejderens skal støttes i.


I OKR har medarbejderen mere ansvar, men det kræver, at virksomheden skaber den rette spilleplade

Medarbejderne skal tage mere ansvar og træffe flere selvstændige beslutninger – det lyder simpelt nok, men det skal faktisk trænes og understøttes,

Mål er det, virksomheden og den enkelte medarbejder styrer efter, så det er afgørende at det er de rigtige mål, der sættes op. Kvaliteten af en beslutning skal altså ikke bare vurderes på, om medarbejderen når målet, men også om det er det rigtige mål i forhold til afdelingen og resten af virksomheden.

Når der findes gode og dårlige mål, så er det også en kompetence at kunne prioritere det rigtige mål. Ledelsens primære opgaver er at skabe en kultur, hvor medarbejderne får mere ansvar til bl.a. at sætte egne mål, men også at understøtte og udvikle den enkeltes kompetence til at sætte mål og tage ansvar.

At blive god til noget kræver både tid og energi, så det er vigtigt at virksomhed og leder sætter tid af til begge dele.

Du kan lytte til hele episode 191 ‘Succesfuld implementering af OKR med Jakob Møller Beck’At Turde FM.


Tak fordi du læser med🙏

Få mere inspiration i nyhedsbrevet, der svarer på de spørgsmål som fremtidens virksomheder bør stille sig selv. Viden og erfaringer fra 190+ episoder, der skal inspirere dig til at udfordre virksomheden🤔💭