Hvordan bliver virksomheder bedre til at prioritere det rigtige?

Virksomheder skal bliver bedre til, ikke kun at fokusere på hvad de skal, men også hvordan de gør det. Det handler om at skabe rum til at overveje, hvad virksomheden hvad det vigtigste for virksomheden er. Tid, energi og fokus er tre ressourcer, som de fleste tro de har mere af, end tilfældet er og derfor ender vi med at sprede det ud over for mange opgaver.


Virksomheder skal bliver bedre til at prioritere ud fra værdien det skaber og ikke antallet af projekter der sættes i gang.

Vi lever i en tid, hvor vi har travlt hele tiden og ikke får sat tilstrækkeligt med tid af til den dybere refleksion. Det kræver energi for vores hjerne, at træffe beslutninger som vi ikke plejer, den energi har du ikke i en travl hverdag, hvorfor du prioriterer ud fra hvad i plejer at gøre.

Medarbejderne i en virksomhed kan heller ikke blive ved med at fylde opgaver ind, uden at det går ud over kvaliteten af de udførte opgaver – noget det færreste af os overvejer i hverdagen.

Tror du eksempelvis, at du (på magisk vis) har fundet den perfekte balancegang mellem mængden af opgaver og den værdi det skaber for virksomheden. Eller vil du måske kunne levere endnu mere værdi til virksomheden, ved faktisk at sige nej og skære nogle af de nuværende opgaver fra?

Mit bud er at det sidste gælder for os alle sammen – også privat 🤔

Du kan lytte til hele episode 191 ‘Succesfuld implementering af OKR med Jakob Møller Beck’At Turde FM.


Tak fordi du læser med🙏

Få mere inspiration i nyhedsbrevet, der svarer på de spørgsmål som fremtidens virksomheder bør stille sig selv. Viden og erfaringer fra 190+ episoder, der skal inspirere dig til at udfordre virksomheden🤔💭