Hvorfor er talenter vigtigere end erfaringer?

Forestil dig at du står foran to veje. Den ene vej er nyasfalteret, med fin belysning og flere spor og fortsætter lige ud så langt øjet rækker. Den anden er en bevokset sti, der går lige gennem et bjergpas. Den asfalteret vej er dine toptalenter, den bevoksede sti er dine nontalenter: Du kommer altså hurtigere frem, når længere og brugere mindre energi, når du bruger dine toptalenter. Det fortæller Kenneth Bo Jørgensen fra Talents Unlimited mere om i episoden:

Medarbejdernes talenter er den vigtigste, og mest oversete, indsigt som virksomheder skal benytte i beslutningsprocesserne

Der er en faktor som er vigtigere end nogen anden, når det gælder virksomheders succes/performance: Menneskene i virksomheden.

Når det gælder menneskerne i virksomheden, er der en række spørgsmål som afgører, hvorvidt der er et stærkt grundlag for fremtiden:

  • Formår virksomheden at ansætte de rette medarbejdere?
  • Formår virksomheden at udvikle de nuværende medarbejdere?
  • Benytter virksomheden indsigten om nuværende og kommende medarbejdere i beslutningsprocesserne?

Svaret på alle tre spørgsmål bliver markant mere nuanceret, når virksomheden ikke kun ser på kompetencer og erfaringer, men også inddrager medarbejdernes talenterne i udvælgelse og udvikling af medarbejderne, og det strategisk arbejde i virksomheden.

I episoden kan du også høre, hvordan Lars Skjoldby benytter TT38 til at skabe en bedre grundlag for beslutningerne iSkjoldby & Co.

Hvor kompetencer og erfaringer kan skabes over tid, så er talenterne ufravigelige personlighedstræk. Virksomheder, der ikke tager hensyn til medarbejdernes talenter, risikerer med al sandsynlighed:

  • Lavere performance blandt medarbejderne.
  • Udfordringer ved implementering.
  • At træffe forkerte strategiske og taktiske beslutninger.
  • Konflikter blandt medarbejderne.
  • Fejlslående rekrutteringer.
  • Stress blandt medarbejderne.
  • Udfordringer med fastholdelsen af medarbejdere.

Der er med andre ord mange penge at spare og tjene, ved at træffe medarbejderrelaterede beslutninger ud fra et mere oplyst grundlag.

Er du mere interesseret i personlighed og talenter?

🎧 : Jesper Gottschalck dykker ned i Big-5, som er grundstene i et utal af personligstest og den mest validerede test på markedet i serien Spotlight på Personlighed.

🎧 : Kenneth Bo Jensen går i dybden med Brians egen TT38-talentprofil i episode #126 - Hvad er værdien af en talenttest?

Tak fordi du læste med🙏
Brian