Temaer: #rekruttering, #spotlightrekruttering, #Scaleup

Der er ikke noget, som kan stikke en kæp i væksthjulet hos en virksomhed, som dårlig rekruttering. Udover en medarbejder som performer dårligt så vil det også gå ud over kollegaerne og kulturen. Og det er udover de åbenlyse ekstra udgifter til: spildt løn, opsigelse, onboarding og selve rekrutteringen. Rekruttering kan derfor ende med at blive vækstvirksomhedens akilleshæl.

Mads Wedderkopp deler hans erfaringer med at sikre den bedste rekruttering i en hurtigt væksten virksomhed:

Den gode rekruttering handler om indsigt i både virksomheden, stillingen og kandidaten

“Gør dit forarbejde og du er allerede halvt i mål” og i rekruttering betyder det, at du har stillet de rigtige spørgsmål:

  • Først til dig selv og din egen virksomhed
  • Dernæst til den konkrete stilling, teamet og lederen
  • Og til sidst til kandidaten. (Her bruger Mads 50 spørgsmål til 2. samtale + TT38 talenttesten)

Når forarbejdet er gjort, er det vigtigt at skabe en rekrutteringsproces, som ikke kun benyttes når behovet opstår. Rekrutteringen er en løbende opgave, hvor virksomheden skal agere proaktivt både når det gælder at bygge en pipeline af potentielle kandidater, men også ift. at følge op på de nuværende medarbejdere.

Fordi: Medarbejdere er kun til låns og i en vækstvirksomhed kan ‘låneperioden’ godt være endnu kortere. Forvent dine medarbejdere i 2 år (maks), så skal de videre fordi:

  • Medarbejderen har nået sine personlige mål og skal videre for ikke at gå i stå.
  • Virksomheden har udviklet sig så meget, at der er behov for andre profiler.

Der er selvfølgelig masser af udtagelser, men det vigtigste er at skabe ærlighed omkring ovenstående, så leder og medarbejdere løbende kan sikre at begge udvikler sig.

Ved at tale åben om at intet varer evigt, kan virksomheden også sikre, at parterne skilles på det bedste tidspunkt og den bedste måde: Inden motivation og performance dykker.

Kom med bagom episoden:

I serien Spotlight på Rekruttering forsøger jeg at blive klogere på rekrutterings roller for fremtidens virksomheder. Spoiler alert, der er mange holdninger og måder at gå til rekruttering på🤓 Jeg har fulgt Mads Wedderkopp gennem de sidste 7 år og set, hvordan han kun har investeret mere og mere i rekrutteringen under rejsen med Quickorder. Det var oplagt at inviterer Mads med i en episode med fokus på vækst og rekruttering🙌

Tak fordi du læste med🙏

/Brian


Mod på mere viden og inspiration omkring rekruttering? 🤓

De 4 skridt bag en succesfuld rekruttering. Med Alexander Kragh

3.800.000 potentielle kandidater går I glip af, når I kun vælger at køre rekrutteringen på jobportaler. Her er hvad i skal gøre i stedet💡

Sådan sikrer du en fair og effektiv rekruttering. Med Simon Z. Kaczmarek

CV’et og ansøgningen skal ud af rekrutteringsprocessen og skal erstattes med bedre data. Spørgermålet er bare, hvordan den data findes?

#183 – Hvordan ser fremtidens rekruttering ud? Med Nicklas Pyrdol og Kenneth Bo Jensen

CV og ansøgning er en indgroet del af rekrutteringen, men det er absolut ikke den bedste måde at rekruttere den rette medarbejder på!