Rekruttering skal være fair og effektiv

En af de mest afgørende beslutninger for virksomheder, er rekrutteringen af kommende medarbejdere. Den opgave er i øvrigt ikke blevet mindre vigtigt, eller kompleks, anno 2022. Rekrutteringslandskabet er midt i at blive digitaliseret, det er præget af samfundproblemstillinger som diversitet og inklusion, hvilket skaber et øget fokus på data og indsigt. Væk skal CV og bias, men hvad skal det erstattes med? Simon Z. Kaczmarek, founder af TALNTCAST.IO arbejder for at skabe en digital rekrutteringsproces som både er fair og effektiv:

Målet er at skabe et dataset, der effektivt og fair understøtter rekrutteringen. Et dataset som kan erstatte CV og de mange samtaler

Målet med rekruttering er ikke til at tage fejl af: Ansæt den rette medarbejder. Det er midlet, vejen derhen, som er det helt store debatemne og fokus område inden for rekruttering.

Som med alt andet, handler det om at skabe det bedste grundlag for at træffe den bedste beslutningen: Hvilken data benytter virksomheder når de skal ansætte en ny medarbejder?

Der hvor rekrutteringsverden for alvor ser ud til at være under forandring, er at gå fra at benytte CV’et, ansøgningen og en eller flere samtaler, til i stedet at benytte mere objektive datakilder. Både kandidatens præsentation af sig selv og recruiterens vurdering af kandidaten gennem samtaler er subjektive vurderinger, der efterlader høj usikkerhed og bias.

Løsningen på både usikkerheden og biasen kan være at supplere med mere data i form af tests, samtaler af flere omgange med flere involverede og cases. Men, det gør også rekrutteringsprocessen tung: Ressourcekrævende for både virksomhed (i kroner og øre) og kandidaten (i tid).

Formålet med rekrutteringsprocessen, er at finde den rette kandidat, på en fair måde og med så få midler som muligt. Simon og resten at TALNTCAST.IO kæmper for skabe en rekrutteringsproces, hvor der ikke er behov for mere data, men i stedet for bedre data. Det vil betyde et behov for færre samtaler, færre tests og hvor kandidaten vurderes på hans/hendes evne til at løse opgaven.

Der er masser af bud på, hvordan fremtidens rekruttering ser ud. Det lyder dog til, at der er enighed om én ting: CV’et og ansøgningen eksisterer ikke i en fremtid, hvor virksomheder ønsker at finde den rette kandidat og vi stopper med at vurderer kandidaters evne til at løse en opgave på deres alder, deres køn eller deres eksamensbevis.

Er du mere interesseret i fremtidens rekruttering og cases?

🎧 : Hvordan ser fremtidens rekruttering ud? I spotlight på fremtidens rekruttering har jeg inviteret specialister og recruiters forbi for at blive klogere på rekruttering anno 2022 og i fremtiden.
🎧 : Hvordan kunne fremtidens rekrutteringsproces se ud? Nicklas Pyrdol og Kenneth Bo Jensen giver deres bud på fremtidens rekrutteringsproces i episode 183 - Hvordan ser fremtidens rekruttering ud?
🎧 : Hvad er cases og hvordan kan de bruges? I selskab med Nicklas Pyrdol dykker vi ned i casen som værktøj i episode #192 - Hvorfor skal virksomheder bruge cases?

Tak fordi du læste med🙏
Brian