Temaer: #spotlightrekruttering, #rekruttering

En af de mest afgørende beslutninger for virksomheder, er rekrutteringen af kommende medarbejdere. Den opgave er i øvrigt ikke blevet mindre vigtigt, eller kompleks, anno 2022. Rekrutteringslandskabet er midt i at blive digitaliseret, det er præget af samfundproblemstillinger som diversitet og inklusion, hvilket skaber et øget fokus på data og indsigt. Væk skal CV og bias, men hvad skal det erstattes med? Simon Z. Kaczmarek, founder af TALNTCAST.IO arbejder for at skabe en digital rekrutteringsproces som både er fair og effektiv:

Målet er at skabe et dataset, der effektivt og fair understøtter rekrutteringen. Et dataset som kan erstatte CV og de mange samtaler

Målet med rekruttering er ikke til at tage fejl af: Ansæt den rette medarbejder. Det er midlet, vejen derhen, som er det helt store debatemne og fokus område inden for rekruttering.

Som med alt andet, handler det om at skabe det bedste grundlag for at træffe den bedste beslutningen: Hvilken data benytter virksomheder når de skal ansætte en ny medarbejder?

Der hvor rekrutteringsverden for alvor ser ud til at være under forandring, er at gå fra at benytte CV’et, ansøgningen og en eller flere samtaler, til i stedet at benytte mere objektive datakilder. Både kandidatens præsentation af sig selv og recruiterens vurdering af kandidaten gennem samtaler er subjektive vurderinger, der efterlader høj usikkerhed og bias.

Løsningen på både usikkerheden og biasen kan være at supplere med mere data i form af tests, samtaler af flere omgange med flere involverede og cases. Men, det gør også rekrutteringsprocessen tung: Ressourcekrævende for både virksomhed (i kroner og øre) og kandidaten (i tid).

Formålet med rekrutteringsprocessen, er at finde den rette kandidat, på en fair måde og med så få midler som muligt. Simon og resten at TALNTCAST.IO kæmper for skabe en rekrutteringsproces, hvor der ikke er behov for mere data, men i stedet for bedre data. Det vil betyde et behov for færre samtaler, færre tests og hvor kandidaten vurderes på hans/hendes evne til at løse opgaven.

Der er masser af bud på, hvordan fremtidens rekruttering ser ud. Det lyder dog til, at der er enighed om én ting: CV’et og ansøgningen eksisterer ikke i en fremtid, hvor virksomheder ønsker at finde den rette kandidat og vi stopper med at vurderer kandidaters evne til at løse en opgave på deres alder, deres køn eller deres eksamensbevis.

Tak fordi du læste med🙏
/Brian


Mod på mere viden og inspiration kom produktets betydning? 🤓

De 4 skridt bag en succesfuld rekruttering. Med Alexander Kragh

3.800.000 potentielle kandidater går I glip af, når I kun vælger at køre rekrutteringen på jobportaler. Her er hvad i skal gøre i stedet💡

#192 – Hvorfor skal virksomheder bruge cases? Med Nicklas Pyrdol

Mennesker lærer bedst når vi har et problem, som er relevant for os og som vi skal løse. Cases giver en mulighed for at træne problemløsning.

#183 – Hvordan ser fremtidens rekruttering ud? Med Nicklas Pyrdol og Kenneth Bo Jensen

CV og ansøgning er en indgroet del af rekrutteringen, men det er absolut ikke den bedste måde at rekruttere den rette medarbejder på!