SPOTLIGHT PÅ PERSONLIGHED

Hvad betyder personligheden for virksomhedens succes? Svaret er en hel del. I denne serie sætter jeg, sammen med Jesper Gottschalck-Hansen, spot på personligheden. Fremtidens virksomheder formår at få det bedste ud af deres medarbejders kompetencer og personligheder.

#51 – Hvorfor er Personlighed Vigtigt?

Mennesker er ikke ens, selvom vi lidt for ofte tror det. Vi adskiller os ikke kun fysisk, men også i forhold til vores personlighed. Personligheden fortæller, hvilke præferencer vi har og hvornår vi performer bedst.

#52 – Big Five Måler Din Personlighed

Big Five er den mest anerkendte og validerede persontest og derfor et rigtig godt udgangspunkt for at forstå sig selv, eller ens medarbejdere. Målet er at forstå den enkeltes præferencer fordel på fem faktorer.

#53 – Sådan Kan Kreativitet Måles

Innovation og kreativitet skal ikke blot tillæres. Vi har som mennesker forskellige forudsætninger for at arbejde kreativt - nogle synes det er det fedeste, andre bliver drænet af det.

#54 – Mål Din Fremtidige Succes

Der er faktisk en personlighedsfaktor, der bidrager til succes i den professionelle del af dit liv: Pligtopfyldenhed. Heldigvis er succes ikke så endimensionel, men det hjælper, at du kender dine styrker og svagheder.

#55 – Er Du Introvert Eller Ekstrovert?

Din virksomhed består med alt sandsynslighed af introverte og ekstroverte - det kan godt give udfordringer. Nogle foretrækker at arbejde alene i stilhed, andre skal være opsøgende sælgere - virksomheden skal med al sandsynlighed kunne rumme begge typer.

#56 – Er Du Ambitiøs Eller Teamplayer?

Det kan være svært, eller tæt på umuligt, at finde en medarbejder, der både kæmper for egne mål og er en teamplayer. Virksomheder har behov for begge typer, men i vidt forskellige funktioner.

#57 – Modgang Påvirker Os Forskelligt

Mennesker har vidt forskellige måder, som vi håndetere modgang og risiko på. Nogle kaster sig hovedløst ud i nye projekter, andre er mere eftertænksomme. Det er vigtigt at kende dine medarbejdere, men endnu vigtigere at kende dig selv.

#58 – Personlighedens Strategisk Betydning

Medarbejdernes personlighed har strategiskværdi for virksomheden. Derfor bør virksomheder også i større grad tage personligheden med i strategiske overvejelser. I hvert fald, hvis virksomheden ønsker at lykkedes med strategien.

#59 – En Iværksætters Personlighed

Selvom det er svært at generalisere, så findes der nogle tendenser, når vi ser på iværksætteres personlighed. Kender du din egen personlighed, så ved du, hvor du måske skal lægge en ekstra indsats og undgå faldgrubber.

#60 – Sådan Udvikler Du Din Personlighed

Virksomheder skal ikke blot udvikle medarbejdernes kompetencer, men også deres personlighed. Kompetencerne er bare væsenligt nemmere at udvikle på.

#61 – Det Bedste StartUp Team

Teamet bag en virksomhed er altafgørende for succes. Spørgsmålet er, hvordan dette team bør se ud - og hvordan sikrer du, at virksomheden har det helt rette team. Her spiller personligheden en afgørende rolle.

#62 – Virksomhedsfaserne og Personlighed

Virksomheder bevæger sig gennem en livscyklus, bestående af forskellige stadier. Stadierne stiller forskellige krav til ledere og medarbejdere - krav til både kompetencer, erfaringer og personlighed.