Temaer: #spotlightrekruttering, #medarbejderne

Medarbejderne er fundamentet for fremtidens virksomheder. At kunne tiltrække og fastholde de rette medarbejdere er essentielt for både at drifte og udvikle fremtidens virksomheder. Virksomheder konkurrerer ikke kun om kunderne, men også medarbejderne og skal derfor ikke kun have et attraktivt produkt, men også en attraktiv arbejdsplads. Julie Kristine Strange, CEO og partner i Master Danmark gør os klogere på, hvad en attraktiv arbejdsplads er:

Hvilken tilstand afleverer i medarbejderne i efter, at I har lånt dem af arbejdsmarkedet?

“Do not ask what your country can do for you, ask what you can do for your country” – eller sat i kontekst til emnet: Hvilken tilstand er dine medarbejdere i, når de på et tidspunkt søger videre fra virksomheden?

Forlader medarbejderne virksomheden nedslidte og demotiverede, eller har i været med til at sætte ild i deres motivation og pakket deres rygsæk med kompetencer, erfaringer, viden og selvtillid?

Men er målet, at medarbejderne skal søge videre? Nej, måske ikke målet, men for langt de fleste virksomheder er det meningen – og selvom det gør lidt ond at indse, så er det måske det vigtigste skridt mod den attraktive arbejdsplads💪

Alt her i verden er til låns, det gælder selvfølgelig også medarbejderne og des før virksomheden indser det, des før kan I træffe bedre beslutninger som:

  • Hvor hurtigt kan medarbejdere levere værdi for virksomheden: Relevant og konkret onboarding der tager uger og ikke måneder fra ansættelse til performence.
  • Maksimal værdiskabelse for medarbejderen: Lav en plan for medarbejderens tid i virksomheden, hvad vil medarbejderen gerne opnå og hvornår skal han/hun videre?
  • Hvordan undgår I spild af medarbejderens tid, energi og fokus? Møder, mails skal være relevante og respektere medarbejderne. Minimer behovet for information, som ikke er nødvendig for at medarbejderen kan nå egne og virksomhedens mål.
  • Maksimer den gensidige tillid mellem medarbejder og virksomheden/lederen. I kan kun træffe de mest hensigtsmæssige beslutninger, hvis i kan være 100% åbne og dele bekymringer og frustrationer. Det er svært at gøre noget ved problemer, som aldrig bliver delt.

Medarbejderne er kun til låns og hvis I gerne vil skabe en attraktiv arbejdsplads, som nemmere kan tiltrække nye medarbejdere og kan fastholde nuværende medarbejdere i længere tid, så skal virksomheden fokusere på medarbejdernes visioner før virksomhedens.

Tak fordi du læste med🙏
Brian


Mere indhold om medarbejderne og rekruttering:

🎧 : I serien Spotlight på Medarbejderen kan du blive klogere på, hvad fremtidens virksomheder skal være opmærksomme på ift. medarbejderne. Du kan finde inspiration fra både eksperter, specialister og virksomheder, når det handler om at skabe de bedste forudsætninger for- og resultater med medarbejderne.
🎧 : I serien Spotlight på Rekruttering kan du hente inspiration omkring rekruttering, både i forhold til konkrete emner, men også erfaringer fra en række forskellige virksomheder der tør udfordre de traditionelle måder at ansætte på.