Temaer: #netværk

Du kan næsten ikke investere for meget i dit netværk også selvom det er umuligt at forklare præcis hvilken værdi du får ud af det. Men hvad er et netværk egentligt? Nina Ulrik Jensen og Nicolai Sabro Hansen står bag netværket Decision Makers og de har et bud på, hvad netværk kan og kan være:

Der er ikke en rigtig måde at netværke på, så start med formålet

Der findes et utal af businessnetværk, der er sat i verden for at skabe forretning for deltagerne i netværket. Lidt karikeret, så handler disse netværk om at bytte visitkort.

Selvom jeg tror, at de fleste professionelle netværk handler om mere end blot at bytte kontaktoplysninger, så er der stadig personer, der tror at førstehånds indtrykket er et “hej” og andenhåndsindtrykket skal være en pitch af deres produkt eller service. Mange virksomhedsejere skal ikke kigge længere end i deres indbakke på LinkedIn for at finde beviset på den påstand🙄

Med andre ord kan netværk være mange ting. Decision Makers handler eksempelvis om at skabe et rum med plads til de svære emner og beslutninger. Et sådan rum kræver realtioner, hvor du kan være sårbar i.

I en forretningsverden drevet af performance og målsætninger, er der behov for et frirum med følelserne i centrum

Det er ikke for sjov når du skaber en startup/scaleup. Det er ikke kun bund- og toplinjen som vækster, det er også presset på beslutningstagerne:

  • Der bliver rift om din tid, både professionelt og privat.
  • Du skal finde de rette medarbejdere og sige farvel til dem der er fejlcastet til rollen.
  • Du får flere og flere interessenter, med forskellige agendaer, som du skal holde styr på.
  • Du får flere personer som du står til ansvar overfor.
  • Med stemplet som “succes” medfølger der også et pres for at lykkedes.
  • Og listen kunne sikkert fortsætte.

Med presset følger der også følelser, følelser kan blive nedprioriteret fordi der er ildebrand at slukke. Det kan også være svært at have én person, som du kan tale med alt om, som du ikke på en eller anden måde står til ansvar overfor og som har de nødvendige indsigter og erfaringer til at være sparringspartner.

På det punkt tror jeg vi alle kan lære noget af Decision Makers: Vi har ikke kun behov for relationer, som skabes på baggrund af at opnå noget sammen. Vi har behov for relationer, hvor vi kan være sårbare, men også nysgerrige på hinanden.

I en kommercielt drevet verden, hvor vi måler os op i mod andre konstant, så skal vi ikke glemme at vi også skal have lov til at være mennesker. Mennesker som er kede af det, nervøse, usikre, glade, spændte…

I relationer handler det ikke altid om at gøre – det kan lige så vel handle om at være. Være det menneske du nu engang er.

Tak fordi du læste med🙏
/Brian


Vil du vide mere om Decision Makers og netværk? 🤓

Derfor er netværk så afgørende. Med Lousie Ferslev og Kristian Scharling

At investere i dit netværk er genvejen til at udvikle dig selv, skabe fremtidige muligheder og få adgang til sparing, viden og erfaring.

Sårbarhed er genvejen til gode beslutninger. Med Jasmina Viso og Rasmus Dencker

I en verden, hvor du som beslutningstager skal fremstå troværdig og kompetent, er det vigtigt at have et sted at dele dine udfordringer.