Hvorfor er det vigtigt at kunne pitche som en del af salget?

Når du interagerer med et andet menneske, med den intention at få et budskab igennem, så er du i gang med to ting: Du er i gang med at sælge og derfor er du også i gang med at pitche. Vi kan godt have et anstrengt forhold til de to ord salg og sælger, men sandheden er at vi alle er sælgere og sælger hele tiden.


Pitchen husker dig på, at du for at få dit behov opfyldt, skal tage udgangspunkt i andres behov🤔

Hvis du ser på metoden bag, så er der ikke forskel på om du prøver at sælge et nyt it-system ind til en kunder, eller du forsøger at overtale de kæreste til, at I skal have pizza til aftensmad. Begge dele er salg. I begge tilfælde er du i gang med at pitche.

Det betyder to ting. For det første, så kan du blive bedre til at få dine idéer præsenteret så de bliver attraktive i det private, hvis du træner at pitche professionelt. For det andet har du mulighed, hele tiden at træne dine evner til at pitche og derved også blive rigtig dygtigt til det.

Grunden til, at du har et anstrengt forhold til salg, er nok med al sandsynlig fordi du har været i kontakt med sælgere, der ikke var dygtige til at pitche. De tog ikke udgangspunkt i dine behov, men prøvede at presse deres produkt eller service ned i halsen på dig. Vil du gerne være skarp til salg, er ‘Spotlight på Salg’ et godt sted at starte😉

Pitchen minder dig om det helt afgørende faktum, at du for at få dit behov opfyldt, altid skal huske andres behov først💡

Næste gang du får en idé, så gør følgende:

  1. Hvad er det du ønsker ud af den konkrete situation?
  2. Hvad ønsker modparten ud af situationen, hvad er personens behov?
  3. Hvor højt er det behov prioriteter hos modparten – er det nice to have, eller need to have?
  4. Hvad skal der til, for at begge parter får noget ud af samtalen/samarbejdet?
  5. Lav en NABC pitch
  6. Sælg din idé ind til den anden person😊🙌
  7. Efter dialogen, så brug 2 minutter på at overvej om du kunne have gjort noget anderledes (refleksion)

Du kan lytte til hele episode 190 ‘Hvordan kan pitchtræning fremtidssikre virksomheden?’At Turde FM.


Giv mig chancen for at inspirere dig til at se virksomheden i et nyt lys 🤓🙌

Hver uge gør jeg mit bedste for at skabe konkret inspiration til dig der har travlt, men stadig ønsker nyt input. At Turde Bullets er en mail, du kan læse på tre minutter og derefter vælge om det er relevant for dig at dykke yderligere ned i et eller flere af emnerne. Målet er at skabe Danmarks bedste inspirationsmail for dig, der ønsker at skabe fremtidens virksomheder.