Du kan ikke tage en uddannelse som iværksætter og det kan du ikke, fordi der ikke er en opskrift på, hvordan du lykkedes. Hvis der var, ville der nok ikke være så mange, der ikke nåede i mål🎯

Jeg vil dog alligevel tillade mig at udfordre tankegangen en smule og omformulere sætningen til:

Som iværksætter har du selv ansvaret for at skabe din egen uddannelse.

Du har selv ansvaret for at sikre at du hele tiden bliver dygtigere, du hele tiden bliver bedre til at træffe de rette valg. Opskriften til det er ret simpel, det handler om at lærer af dine egne erfaringer, lære af dine egne valg.

Det betyder, at du selv har ansvaret for at lære, du har selv ansvaret for at undervise dig selv. Det kræver selvfølgelig disciplin og struktur. Du skal sikre, at du har den bedste indlæringskurve.

Bedre indlæringskurve = Færre dårlige beslutninger i fremtiden.

 

Et opslag delt af At Turde (@atturde) den

Prioriter din læring og sæt den i struktur

Som alt andet, optimeres indlæringskurven først og fremmest ved at sætte indlæringen i system. Hver gang du træffer en beslutning, har du en mulighed for at blive bedre, det kræver blot at du udnytter dem. Her er et bud på hvordan du sikre at du får det gjort, ved at følge 3 skridt:

  1. Antagelsen: Inden du træffer et valg skal du skrive ned, hvad du forventer valget resulterere i.
  2. Træf beslutningen: Dette giver sig selv, du bliver nød til at træffe valget.
  3. Reflekter: Hvis din beslutning ikke gav det ventede resultatskal du overveje hvad, der gik galt og hvad du skal gøre anderledes næste gang.

Lav evt et dokument, hvor du løbende skriver ned hvad du lærer af dine erfaringer. Brug den hver dag, især det første år som iværksætter. Gør du det længe nok, bliver det til en vane for din hjerne at fokuser på at lære at dine fejlantagelser. Som iværksætter skal du strukturere din egen læring.

Skulle du have mod på daglige taktikker, der skal hjælpe dig videre som iværksætter, så er du velkommen til at følge At Turde på Instagram. Jeg ville også blive glad, hvis du efterlader en lille kommentar nederst på siden🙏

/Brian