Målet er at få dig til at se på din løsning i et nyt perspektiv. En konsulents rolle, er ikke at komme med en standartløsningen til de kundernes problemer. Konsulentens rolle er derimod at finde en process, der kan være med til at afdække kundens problem, for første derefter at finde den mest hensigtsmæssige løsning. Det afgørende er altså, at du forstår problemet, inden du kommer op med en løsning.

Et opslag delt af At Turde (@atturde) den


Som iværksætter skal du starte ud som konsulent

Du skal med andre ord bruge tid på at forstå problemet og hvilken indflydelse det har på kunden. En bedre forståelse for problem og kunde giver dig bedre kort på hånden, når du skal vælge løsningen (din idé). En undersøgelse af kunden og problem, er også afgørende for at finde den kundegruppe du skaber mest værdi for. Med andre ord, så sikre du et meget bedre grundlag for at træffe bedre beslutninger.

De fleste iværksættere hopper direkte til løsningen, deres idé, under den antagelse, at de ved hvad kunden ønsker, hvem kunden er og hvilket problem de har. Her har du en af de helt store årsager til at iværksættere fejler.

Opgaven

Brug 15 minutter af din dag på at overveje, hvordan du ville gribe det an, hvis du var konsulent. Se på dine kunders problem, som at hver kunder oplever problemet på hver sin måde. Du skal altså finde ud af hvordan hver enkelt kunde oplever problemet, ved at svare på. Du skal skrive alle de spørgsmål, som du vil skulle finde svar på, for at forstå kunden og kundes problem 100%. Gå efter at skriv så mange sprøgsmål som muligt.

Efter øvelsen håber jeg du har en bedre forståelse for, hvordan du bliver bedre til at skabe værdi for kunderne. Ved at søge svaret på nogle af spørgsmålene, kan du også finde frem til den type kunde som du skaber mest værdi for. Det starter dog med at du skal se på dig selv som konsulent.

Skulle du have mod på daglige taktikker, der skal hjælpe dig videre som iværksætter, så er du velkommen til at følge At Turde på Instagram. Jeg ville også blive glad, hvis du efterlader en lille kommentar nederst på siden🙏