Spotlight – Køb og salg af virksomheder

!OBS. Den serie er under udvilkling og der kan forekomme ændringer i program eller deltagere. Navne nævnt i denne artikel er personer vi ønsker, skal deltage i serien, men som endnu ikke har bekræftet!

Du behøver ikke at starte din egen virksomhed for at være iværksætter. Du behøver heller ikke arbejde på din virksomhed, til den bliver mange millioner værd, eller gøre som Mark Zuckerberg og blive ved med at arbejde på samme idé.

Du kan enten vælge at købe en virksomhed, eller sælge den virksomhed du har. Det kan faktisk vise sig at være en rigtig god beslutning enten at købe eller sælger:

I denne spotlightserie sætter jeg sammen med Niels Ollson, medstifter af Saxis, spot på fordelene ved at købe en virksomhed, i stedet for at starte en fra bunden samt, hvordan du gør din virksomhed klar til salg. I serien indeholder følgende episoder:

Episode 1: Hvorfor er det en god idé at købe en virksomhed fremfor at starte din egen? Episoden giver dig et indblik i nogle af de fordele der er ved at købe en virksomhed, istedet for at starte fra bunden. Du får også en idé om nogle af de overvejelser du bør gøre dig. 

Episode 2: Hvordan køber, eller sælger, du din virksomhed på internettet? I afsnitet deler Christian og Niels ud af deres erfaringer fra Saxis, for at klæde dig bedre på til at bruge Saxis som købs eller salgs platform. 

Episode 3: Hvordan [iværksætter X] fik succes ved at købe en [virksomhed X] I de tre case afsnit dykker vi ned i, hvordan køb af en virksomhed så fungerer i praksis. Vi tager udgangspunkt i 3 succesfulde cases, hvor købere har formået at vækst en købt virksomhed.

  • Hvordan valgte den nye ejer virksomheden?
  • Hvad gjorde den nye ejer?
  • Hvorfor endte det med at blive en succes?
  • Hvilke råd vil iværksætteren give videre til dig?
  • Hvad ville personen gerne have gjort anderledes

Episode 4: Hvordan [iværksætter X] fik succes ved at købe en [virksomhed X] Se episode 3

Episode 5: Hvordan [iværksætter X] fik succes ved at købe en [virksomhed X]Se episode 3

Episode 6 – Hvordan værdiansætter du din egen virksomhed, eller en du vil købe? Jakob Fisker er virksomhedsmægler og har været involveret i mange køb og salg af virksomheder. I denne episode dykker vi ned i, hvordan du værdiansætter en virksomhed og hvordan du kan øge værdien af din egen virksomhed med henblik på et salg.

Episode 7 – Hvordan gør du din virksomhed klar til salg? Hvis du skal til at sælge din virksomhed, hvad skal du så være opmærksom på? Sammen med Christian og Niels fra Saxis, får du både en gennemgang af det praktiske og det tekniske, der sikrer et gnidningsfrit salg.

Episode 8 – Når du vil bygge din virksomhed til salg. Hvad kan du lære af Mads Vejby, der succesfuldt har solgt flere virksomheder? Hvordan ligger Mads en strategi med henblik på salg og hvilke beslutninger er de rigtige at træffe i opbygningen af virksomheden?

Episode 9 – Drømmen om exit. Martin Thorborg er serie iværksætter, medejer af Saxis og direktør i Dinero. I den afsluttende episode, fortæller Martin om hans erfaringer med at bygge, og sælge, virksomheden Dinero, der endte med at blive solgt for 148,3 millioner kroner.