En rejse på tusinde mil starter med det første skridt, eller i forhold til denne post, lad os sige første trin. Citatet skal minde dig om at selv de største succeser starter i det små, selv Facebook startede med den første bruger, og selv den dygtigste olympiske svømmer, skulle først lære at svømme.
Det handler derfor ikke kun af have store drømme og ambitioner, men også at kunne omdanne disse til handling idag. Ønsker du at skabe en succesfuld virksomhed, skal du nedbryde de store drømme til en trappe, bestående af en lang række trin.

Et opslag delt af At Turde (@atturde) den

Se din planlægning som en trappe mod målet

Det handler egentligt om, at du hele tiden skal bevæge dig fremad med din idé. Du skal hele tiden udvikle ogvækst din idé eller virksomhed. Hvordan kan du hele tiden sikre, at du tager et skridt tættere mod toppen. Hvad kan du gøre idag, som i lige nu, som bringer dig tættere på dit mål? Ved hele tiden at tage udgangspunkt i hvad du har, hvad du kan og hvem du kender, dit fundament, hvordan kan du så bevæge dig tættere på dit mål.

Du kan passende starte med at overveje, hvor du gerne vil være om fem år og så forsøge at nedbryde det mål i mindre trin. Der hvor øvelsen bliver svær, er at det gælder om at lave realistiske, men ambitiøse trin (delmål). Det er dog også det, der gør at øvelsen er værd at repetere – du skaber dig nye erfaringer.

Opgaven

Brug 15 minutter på at gennemløbe følgende punkter:

  1. Start med et mål du ønsker at opnå, det er toppen af bjerget.
  2. Hvad skal du have, hvad skal du kunne og hvem skal du kende for at du kan realisere det mål.
  3. Du har nu nogle nye mål, så gå tilbage til punkt 1. og gennemfører øvelsen igen.
  4. Gentag øvelsen indtil du ved hvad du kan gøre lige nu, for at bringe dig på rette vej. Altertativt så stop, når du ikke har mere tid.
  5.  Forsøg at lav en visuelle og inddel den i trin. Gruppere dine mål efter hvad der giver mening. Eksempelvis kan det være i forhold til hvilken viden, du skal sætte dig ind i hvornår (sådan kan du lave dit eget uddannelses forløb). Det kan også være hvem du gerne ville have som kunde, her kan du passende finde inspiration i Jagten på Succes #8 med Ulrik Tuemand fra Hall Audio.

Du vil selvfølgelig opdage at det hurtigt kommer til at være mange mål og delmål. Ingen har sagt at veje til succes vil være nemt. Tilgengæld har du nu nedbrudt et uoverskuelig opgave i trin som du kan starte på nu. Du kan med andre ord eksekvere på din drømme, ved at se rejsen mod din iværksættersucces som en trappe.

Skulle du have mod på daglige taktikker, der skal hjælpe dig videre som iværksætter, så er du velkommen til at følge At Turde på Instagram. Jeg ville også blive glad, hvis du efterlader en lille kommentar nederst på siden🙏