Du skal finde din egen niche, men hvad betyder det (for dig)? En niche, handler om matchet mellem din virksomhed og en mindre gruppe af kunderne i et marked. Ved at opdele et kunderne i et marked efter bl.a. deres specifikke behov, kan du løse deres problem bedre end dine konkurrenter. En niche er dog meget mere end kundens behov, det kan også være af mere personlig karakter som:

  • Politiske holdninger
  • Hobbyer
  • Yndlingsfarve
  • Osv.

Det kan du heldigvis vende til din fordel.

Et opslag delt af At Turde (@atturde) den

Gør din virksomhed (mere) personlig

Din virksomhed handler om meget mere, end bare den værdi du leverer, den kan ses som en maskinen, som leverer værdi for kunderne (se evt. denne video). Det betyder også at en niche ikke kun handler om problemet du løser hos kunden (væriden), men også adgangen til kunderne (kommunikationen). Ved at have de samme holdninger eller interesser, sænker skaber du allerede fra start en tættere relation til dine kunder. Niche segementer er ikke bare afgærnset af kundensbehov, men altså også af kundens holdninger, interesser, ynglingsfarve osv.

Opgaven

Brug 15 minutter på at:

  • Noter (gerne på dansk) alle de holdninger, interesser og hobbyer som du har
  • Vurder hvor meget hver enkelt betyder for dig på en skala fra 1 – 10.
  • Gå ind på Google Trends og så på hver enkelt begreb (husk at søg i DK hvis din virksomhed kun er baseret i dk). Noter den aktuelle score.

Graf fra Google trends

  • Du kan nu finde de områder, der betyder meget for dig og som andre er interesseret i. Være opmærksom på at interessen kan være sæson betonet som i ovenstående eksempel.

Ovenstående taktik giver især en fordel til mindre virksomheder, da større virksomheder har et større kundesegment. Det er en af de største konkurrencemæssige fordele du har som iværksætter – personligehed!

Skulle du have mod på daglige taktikker, der skal hjælpe dig videre som iværksætter, så er du velkommen til at følge At Turde på Instagram. Jeg ville også blive glad, hvis du efterlader en lille kommentar nederst på siden🙏