Hvad skal der til for at lede en forandringsproces?

Du har måske prøvet at stå d. 1 januar med et medlemskab til det lokale fitnesscenter, for så to måneder senere at erkende, at du ikke kommer afsted. Anderledes ville det se ud, hvis du brugte penge på en personlig træner. Hvorfor? Bl.a. fordi den personlige træner hjælper ved at leder din forandringsproces mod en ny vane.


En forhandlingsproces ledes gennem nøglepersoner og et transformativt lederskab

Udfordringen med fitness centeret kommer fra, at du både skal have energi til at træne, men samtidig også bruge energi på at fjerne de forhindringer, der opstår. Den personlige træner skal være med til at gøre forandringen lettere, fordi træneren kan bruge energi på at forstå dine udfordringer for derefter at minimere deres betydning.

For at lede en forandring skal virksomheden finde de meste relevante “personlige trænere” i den aktuelle situation. Når personerne er identificeret, så skal de også trænes i de kompetencer som understøtter et transformativt lederskab. Det transformative lederskab er i sidste ende et taktisk værktøj, der kan bruges til at reducere spild i form af medarbejdernes individuelle frustrationer. Lederen skal formå at sætter retning og struktur på forandringen og på den måde også reducere kommende konflikter. Lederen skal også have overskuddet til at forstå, og kunne rykke, medarbejderens indre billeder af verden.

Du kan lytte til hele episode 191 ‘Succesfuld implementering af OKR med Jakob Møller Beck’At Turde FM.


Tak fordi du læser med🙏

Få mere inspiration i nyhedsbrevet, der svarer på de spørgsmål som fremtidens virksomheder bør stille sig selv. Viden og erfaringer fra 190+ episoder, der skal inspirere dig til at udfordre virksomheden🤔💭