Hvorfor er forandringsledelse afgørende for implementeringen?

Lederen skal sikre at forandringerne implementeres med størst mulig succes: Med mindst mulig brug af de interne ressourcer, men med størst mulig værdi for virksomheden på sigt. Forandringsledelse handler derfor om at understøtte lederens kompetencer til at nå netop dette.


Forandringsledelsen skal sikre, at de rigtige aktiviteter gøres i den rette rækkefølge

Et oplagt sted at tale om forandringsledelse er i forbindelse med projekter. Projekter fejler typisk ikke i udviklingsfasen, men i stedet under implementeringen, af den simple grund, at virksomhederne undervurderer, hvor energikrævende implementering er.

For at virksomheden succesfuldt kan implementere forandringer, er det afgørende at:

  1. Virksomheden forstår processen bag en forandring: I hvilken rækkefølge skal vi gøre hvad.
  2. Lederen af forandringen har de rette kompetencer til at lede medarbejderne i forandringen: Det kan også kaldes det transformative lederskab.

Ved at gøre de rigtige ting, i den rigtige rækkefølge, så minimerer virksomheden spild, både i forhold til tid og ressourcer, der bruges, men også i forhold til frustrationer og konflikter.

Du kan lytte til hele episode 191 ‘Succesfuld implementering af OKR med Jakob Møller BeckAt Turde FM.


Tak fordi du læser med🙏

Få mere inspiration i nyhedsbrevet, der svarer på de spørgsmål som fremtidens virksomheder bør stille sig selv. Viden og erfaringer fra 190+ episoder, der skal inspirere dig til at udfordre virksomheden🤔💭