At Turde Bullets #3 – Få styr på fundamentet for en god rekruttering

Der er nogle helt basale skridt i rekrutteringen som virksomheder overser. Her er der fire I skal have styr på💪
“Hvad er de største fejl som virksomheder begår i rekruttering?”

Alexander Kragh var klar i spyttet med hans svar:

“Virksomheder glemmer at gøre det, som de ellers godt ved de skal i resten af virksomheden: Eksperimentere, teste og blive bedre”.

Helt konkret er der fire skridt, der skaber fundamentet i en god rekruttering:

  • Afdæk det reelle behov i virksomheden i stedet for at forsøge at rekruttere til en rolle fra en tidligere medarbejder.
  • Sørg for at kommunikere på en måde så virksomheder rammer de rette kandidater. Her er nøglen at være præcis og selektiv i jeres stillings opslag og…
  • Annoncering. Annoncer jeres stilling på de sociale medier og ram de 4.000.000 ugentlige brugere, der logger ind på LinkedIn, Instagram og Facebook. Så rammer i også de personer, som ikke er aktivt jobsøgende.
  • Hvis I ikke har modtaget den rette ansøgning efter 14 dage, så er det enten kommunikationen eller annonceringen som skal tilrettes. Tilbage i bunkeren og udform et nyt stillingsopslag. Drop de 30 dage lange stillingsopslag. De skader mere end de gavner.

Ovenstående er ret simpelt at implementere i virksomheden og måske der allerede er en copywriter og en marketing medarbejdere som kan hjælpe med skridt 2 og 3💪

Og det kunne tyde på, at rekruttering ikke bliver prioriteret nok i mange danske virksomheder, selvom de er nøglen til vækst – eller kan ende som akilleshælen.

Netop rekrutteringens rolle i vækststrategien fortæller Mads Wedderkopp om i episoden ‘Rekruttering i en vækst virksomhed‘, hvor han også deler hans egen rekrutteringsproces, som er blevet fintunet i Quickorder og nu kommer Dreaminfluencers til gode.

Faktisk stikker udfordringen dybere end en nedprioritering af rekrutteringsprocessen. Det er måden hvorpå HR-funktionen ses som en omkostning og ikke som en af de vigtigste sparringspartnere i at realisere virksomhedens strategi.

Hvis du skulle have lyst til at blive klogere på, hvad fremtidens HR-funktion kan/bør bidrage med, så kan du finde 11 episoder i serien ‘spotlight på HR’, som er produceret sammen med Nicklas Pyrdol.


I mindre virksomheder kan det være svært at prioritere HR og rekruttering, da omsætning er første prioriteten. Men har du vækstambitioner, så vil du stå i en situation, rekruttering, fastholdes og udvikling af medarbejderene er den vigtigste opgave.

Og med en gennemsnits ansættelseperiode som kun bevæger sig i en retning, så bliver den opgave ikke mindre vigtig i fremtiden. Jeg glæder mig til at følge udviklingen og dele indsigterne med dig.


Næste udgave som du kan se frem til handler om fremtidens copywriter og tager udgangspunkt i episode 271 med Simon Krag Linde. I den episode finder du også ud af, hvorfor jeg pludselig efter 2 års pause har genoplivet At Turde Bullets 😉

Tak for din tid🙏

/Brian